DEAŞ’a Dev Operasyon

Türkiye genelinde DEAŞ terör örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. "GÜRZ-23" adıyla 45 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 216 şüpheli gözaltına alındı. Terörle mücadele kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen operasyonlarda önemli bir başarıya imza atıldı.

ASAYIŞ - 28-10-2024 09:12

Operasyon Gerçekleştirilen İller

Operasyonlar, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Yozgat ve Yalova gibi illerde Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından koordine edildi.

DEAŞ'a Yönelik Suçlamalar

Yakalanan şüphelilerin, geçmişte DEAŞ terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri ve örgüte finansman sağladıkları tespit edildi. Bu kapsamda, haklarında kapsamlı soruşturma başlatılan şüphelilerin, örgütün çeşitli kademelerinde aktif olarak yer aldıkları ve finansal kaynak sağladıkları iddiası üzerinde duruluyor.

Kararlılık Mesajı: Teröristlere Göz Açtırmayacağız

Yetkililer, terörle mücadelede kararlılıkla çalıştıklarını belirterek, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Ayrıca, operasyonları yürüten Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve görevdeki polis ekiplerine övgü dolu teşekkür mesajları iletildi.

Türkiye genelinde DEAŞ ve benzeri terör örgütlerine yönelik operasyonların süreceği vurgulandı. Güvenlik güçlerinin terörle mücadelesindeki azim ve kararlılık, halk tarafından da büyük takdirle karşılanıyor.

 

Günün Diğer Haberleri