Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den Suriye Sınırında Kritik İnceleme ve Açıklamalar

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Gaziantep’e giderek sınır hattında önemli incelemelerde bulundu.

ASAYIŞ - 22-12-2024 15:03

Suriye Sınırına Ziyaret
Bakan Güler ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) üst düzey komutanları, Gaziantep’te 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Levent Ergün tarafından karşılandı. Daha sonra helikopterle Suriye sınır hattına geçen heyet, Kilis’in Çıldıroba bölgesindeki 6’ncı Kolordu ve Müşterek Özel Görev Komutanlığı Esas Komuta Yerine geçti.

Askerî törenle karşılanan Bakan Güler, sınır hattında gerçekleştirdiği inceleme ve denetlemelerden sonra video telekonferans yöntemiyle yurt içindeki ve sınır ötesindeki birlik komutanlarıyla toplantı yaptı.

“Suriye Krizi Sınır Güvenliğimizi Tehdit Ediyor”
Toplantıda konuşan Bakan Güler, Suriye’de 2011 yılında başlayan kriz sonrası oluşan istikrarsızlığın PKK/YPG ve IŞİD gibi terör örgütlerinin güçlenmesine zemin hazırladığını belirtti. Bu durumun Türkiye’nin sınır güvenliğini tehdit eder boyuta ulaştığını vurgulayan Bakan Güler, şunları söyledi:“Suriye’deki operasyonlarımız öncesinde, PKK/PYD ve IŞİD terör örgütlerinin yurt içinde gerçekleştirdiği saldırılarda Reyhanlı’da 50, Suruç’ta 34, Ankara’da 109, İstanbul’da 45, Gaziantep’te 59, Kilis’te 22 olmak üzere 600’den fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve binden fazla vatandaşımız yaralanmıştır.”

Saldırıların Detayları Paylaşıldı
Suriye’den Türkiye’ye yönelik saldırıların boyutunu rakamlarla ortaya koyan Güler, harekâtlar öncesinde Suriye topraklarından Türkiye’nin il ve ilçelerine çok sayıda füze ve havan saldırısı düzenlendiğini ifade etti:

Fırat Kalkanı Harekâtı öncesinde Kilis’e 95 saldırı, Zeytin Dalı Harekâtı öncesinde Kilis’e 53, Hatay’a 109 saldırı, Barış Pınarı Harekâtı öncesinde Mardin’e 407, Şanlıurfa’ya 632, Şırnak’a 241, Gaziantep’e 9 saldırı olmak üzere toplamda 1.546 füze ve havan saldırısı düzenlendi.

Milli Güvenlik Mesajı
Bakan Güler, Türkiye’nin sınır güvenliği için gereken tüm tedbirleri almaya devam edeceğini ve terör örgütlerinin tehditlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele edildiğini vurguladı.

HABER: VELAT UYGUR

Günün Diğer Haberleri