Denetimli Serbestlik Düzenlemesi Onaylandı
Yargı Paketi’nin 12. maddesinde yer alan denetimli serbestlik ile ilgili düzenlemenin mecliste onaylandığı bildirildi. Bu düzenleme, cezaevinde bulunan pek çok mahkum için erken tahliye umutlarını artırdı. Mahkum yakınları, uzun süredir bu değişikliği beklediklerini ifade ederek, düzenlemeyi olumlu karşıladı.31 Temmuz Mağdurları İçin Ceza İndirimi
Alınan bilgilere göre, paket kapsamında "31 Temmuz mağdurları" olarak bilinen gruba yönelik ceza indirimi de bulunuyor. Milletvekilleri ve ilgili komisyonlardan gelen bilgilere göre, 3 yıllık bir ceza indiriminin uygulanacağı ifade ediliyor. Bu düzenlemenin, binlerce mahkum ve ailesini yakından ilgilendirdiği vurgulanıyor.
Yeni Yılın İlk Gününde Yürürlüğe Girecek
Kamuoyunda geniş yankı uyandıran 10. Yargı Paketi’nin, 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın paketi kamuoyuna duyuracağı iddiaları da gündemde. Bu düzenlemelerle birlikte, mahkumlar için yeni bir dönemin başlayacağı belirtiliyor.
Mahkum Yakınlarından Sevinç Dolu Tepkiler
Ceza indirimi ve denetimli serbestlik düzenlemesi, mahkum yakınları tarafından sevinçle karşılandı. Aileler, “Bu düzenleme, hem bizim hem de cezaevlerindeki yakınlarımız için bir umut ışığı oldu” şeklinde duygularını dile getirdi.
Yargı paketinin getirdiği düzenlemelerle birlikte, adalet sisteminde önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor. Bu düzenlemelerin, özellikle cezaevlerindeki mahkumlar ve onların aileleri üzerinde büyük bir etkisi olacağı ifade ediliyor.