Şanlıurfa ve Malatya'da Polis/Savcı Sahtekârlığı: 3 Kişi Tutuklandı

Şanlıurfa ve Malatya'da kendilerini polis veya savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, eş zamanlı operasyonlarla yakalanarak cezaevine gönderildi. Dolandırıcılık olayının detayları ve emniyetin çalışmaları dikkat çekti.

ASAYIŞ - 27-12-2024 11:30

15 Kasım'da Ortaya Çıktı
Olay, 15 Kasım tarihinde Şanlıurfa’da yaşayan S.E. isimli bir vatandaşın 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak dolandırıldığını bildirmesiyle gün yüzüne çıktı. S.E., telefonda kendisini polis ya da savcı olarak tanıtan şahısların kimlik bilgilerinin terör örgütleri tarafından kullanıldığını iddia ettiklerini ve kendisinden 150 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını alarak bir şahsa teslim etmesini istediklerini ifade etti.

Eş Zamanlı Operasyon ve Tutuklamalar
Şikâyetin ardından Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılık olayını çözmek için kapsamlı bir soruşturma başlattı. Olayın ardından ekipler, 45 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek dolandırıcılık olayına karışan şahısların kimliklerini belirledi.

Yapılan eş zamanlı operasyonlarda Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde ikamet eden İ.A., M.S.S. ve İ.A. isimli şahıslar gözaltına alındı. Ayrıca, olaya karıştığı tespit edilen ve cezaevinde bulunan İ.K.'nin de soruşturma kapsamında yer aldığı öğrenildi.

Ziynet Eşyaları İade Edildi
Yakalanan dolandırıcılardan ele geçirilen 150 bin TL değerindeki ziynet eşyaları, mağdur kişiye teslim edildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şahıslar cezaevine gönderildi.

Polis Vatandaşları Uyardı
Olayla ilgili soruşturma devam ederken, polis ekipleri vatandaşlara dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşların bu tür durumlarda hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları gerektiği vurgulandı.

 

Günün Diğer Haberleri