27 Büyükşehirde Eş Zamanlı Düzensiz Göç Denetimi: 144 Göçmen Yakalandı

Türkiye genelinde düzensiz göçle mücadele kapsamında 27 büyükşehirde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi. Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda, 96 Mobil Göç Noktası aracı sahada aktif olarak kullanıldı.

ASAYIŞ - 21-02-2025 10:06

Denetimler kapsamında 8 bin 322 kişi kimlik kontrolünden geçirildi ve 144 düzensiz göçmen tespit edilerek geri gönderme merkezlerine sevk edildi. Mobil Göç Noktaları sayesinde, yasal statüde bulunan kişiler ve turistler rahatsız edilmeden, düzensiz göçmenlere yönelik etkin bir mücadele yürütüldü.

Denetimlerin yapıldığı şehirler:
Gaziantep, İstanbul, Mersin, Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Hatay, Bursa, Tekirdağ, Antalya, Sakarya, İzmir, Samsun, Kocaeli, Kayseri, Eskişehir, Konya, Denizli, Muğla, Malatya, Diyarbakır, Manisa, Balıkesir, Aydın, Trabzon, Ordu ve Erzurum.

Mobil Göç Noktası’nda:

Günün Diğer Haberleri