Kandil: Öcalan’ın Çağrısını Kabul Ediyoruz
PKK’nın Yürütme Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısına tam destek verildiği vurgulandı. Açıklamada, “Önderliğimizin mesajı bizim için bağlayıcıdır. Bu sürecin başarıyla ilerleyebilmesi için üzerimize düşeni yapacağız.” ifadeleri kullanıldı.
Silah Bırakma Süreci Başlıyor Mu?
PKK yetkilileri, silah bırakma sürecinin Öcalan’ın öncülüğünde yürütülmesi gerektiğini ve bunun için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti. Açıklamada, “Barış sürecinin sağlıklı ilerleyebilmesi için uluslararası gözlemciler ve bağımsız kurumların sürece dahil olması gerekmektedir.” denildi.
Ateşkes Kararı
PKK, bugünden itibaren geçerli olmak üzere tek taraflı ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Açıklamada, “Bundan böyle herhangi bir saldırıya uğramadığımız sürece silahlı eylemde bulunmayacağız.” ifadeleri yer aldı.
Bu gelişme, uzun süredir devam eden çatışma sürecinde yeni bir dönemin habercisi olabilir. Ancak hükümetin ve ilgili yetkililerin bu çağrıya nasıl bir karşılık vereceği merak konusu.