Ç.K., R.Ö.Y. ve E.Ç. isimli şahıslar, Türkiye’ye geri getirilen suçlulardan sadece üçüydü.
Artvin İl Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucu, Ç.K., R.Ö.Y. ve E.Ç. isimli şahıslar, Gürcistan’da yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, suçlular Artvin Sarp Kara Hudut Kapısı'nda teslim alındı.
Ç.K. – “Dolandırıcılık” suçundan uluslararası seviyede kırmızı bültenle aranıyordu.
R.Ö.Y. – “Kişinin Kendisini Kamu Görevlisi veya Banka, Sigorta, Kredi Kurumlarının Çalışanı Olarak Tanıtması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan uluslararası seviyede kırmızı bültenle aranıyordu.
E.Ç. – “Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanmak Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan ulusal seviyede aranıyordu.
Suçluların Yakalaması, Uluslararası İşbirliğinin Başarısı
Emniyet Genel Müdürlüğü, uluslararası suçlulara karşı yürüttüğü koordineli çalışmalarla bir kez daha adaletin sağlanmasında önemli bir adım attı. Her ne kadar suçlular sınır ötesine kaçsalar da, Türk polisi uluslararası işbirliği ile her zaman suçluların peşinden gitmeye devam ediyor.
Teşekkür ve Tebrikler
Adalet Bakanlığı ve operasyona katılan bakanlık çalışanlarına teşekkür eden Emniyet Genel Müdürlüğü, aynı zamanda Artvin İl Emniyet Müdürlüğü ve kahraman polislerine de teşekkürlerini iletti.
Bir kez daha gösterdik ki; hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun, Türk Polisi her zaman suçluları yakalayıp adaletin önüne çıkaracaktır.