Riha Barosu’ndan 1 Mayıs’a Doğru Emek Çalıştayı: Emekçilerin Sorunları Masaya Yatırıldı

Riha Barosu Emek Komisyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde “1 Mayıs’a Doğru Giderken Emekçilerin Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. Baro Hizmet Binası’nda bulunan Avukat Tahir Elçi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve üç oturumdan oluşan etkinliğe Riha Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu ile birlikte parti temsilcileri katıldı.

GÜNCEL - 30-04-2025 12:35

Çalıştay, Avukat Zeynep Kurt’un 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın tarihsel sürecine dair yaptığı bilgilendirme sunumuyla başladı. Ardından 1 Mayıs'a dair hazırlanan sinevizyon gösterimi katılımcılara sunuldu.

İlk oturumda, uzun yıllardır sendikalara danışmanlık yapan Avukat Cemal Polat söz aldı. Polat, “Sendikal Haklar ve İşçinin Örgütlenmesi” başlıklı konuşmasında Türkiye’deki sendikal hakların yasal durumu, karşılaşılan engeller ve örgütlenme sürecindeki zorluklara dikkat çekti. İşçilerin sendikalaşma hakkının yalnızca anayasal güvenceyle sınırlı kalmaması, fiili olarak hayata geçirilebilmesi gerektiğini vurguladı.

Çalıştayın ikinci ve üçüncü oturumlarında ise çeşitli meslek örgütleri ve emekçi temsilcileri söz alarak kendi alanlarındaki sorunları dile getirdi. Emekçilerin karşılaştığı düşük ücret, uzun çalışma saatleri, iş güvencesi eksikliği ve sendikal baskılar gibi temel sorunlar kapsamlı şekilde ele alındı. Çözüm önerileri arasında emek odaklı sosyal politikaların geliştirilmesi, sendikal hakların genişletilmesi ve işyerlerinde demokratik örgütlenme mekanizmalarının kurulması öne çıktı.

Etkinlik sonunda katılımcılar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde alanlarda güçlü bir birlik mesajı verilmesi gerektiğini vurguladı.

Günün Diğer Haberleri