Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve belediye çalışanlarına yönelik sosyal medya ve bazı haber sitelerinde yürütülen karalama kampanyalarına ilişkin kamuoyuna dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Açıklamada, iddiaların asılsız olduğu vurgulanırken, geçmiş dönemin alışkanlıklarının bu dönemde sona erdiği net bir dille ifade edildi.
Açıklamayı yapan belediye yetkilisi, son günlerde şahsı, belediye yönetimi ve çalışma arkadaşlarını hedef alan iftira içerikli paylaşımlara karşı sessiz kalınmayacağını belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kendilerini geçmiş dönemde sanan ve karalama kampanyası yapan şantajcı ve iftiracılara karşı tavrımız nettir. Şanlıurfa’nın ve Şanlıurfalının parasını bu tarz kişilere peşkeş çekecek kadar düşmedik, düşmeyeceğiz. Bu noktada içiniz rahat olsun.”
Özellikle bazı haber sitelerinde yer alan “isim listesi ve torpilli alım” iddialarının tamamen mesnetsiz olduğu belirtilen açıklamada, bu listelerin yıllardır geçici statüde görev yapan personellere ait olduğu ve mağduriyet yaşanmaması adına görevlerine devam ettirildikleri ifade edildi.
“Söz konusu isim listesi 2, 4, 5 ve 7 yıllık geçici personellerimizin listesidir. Bu noktada kurasız toplu alım vb. haberlere itibar edilmemelidir.”
Ayrıca belediyenin 12 milyar TL (eski parayla 12 katrilyon) borçla devralındığı ve buna rağmen hizmetlerin sürdürüldüğü bilgisi de açıklamada yer aldı. Borç yüküne rağmen asfalt çalışmalarının sürdüğü ve maliyetin üçte bire indirildiği bildirildi:
“12 katrilyon borçla alınan bir belediye, şu anda kendi imkânları ile asfalt serimi yapıyor. Amacımız, borcu temizlerken hem merkezde hem de kırsalda vatandaşın konforunu arttırmak.”
Açıklamanın sonunda, kamuoyunun bilmesi gereken en önemli noktalardan biri de, geçmiş dönemdeki peşkeş ve nemalanma düzeninin artık sona erdiği oldu:
“Şanlıurfa’da geçmiş dönemde alışkanlık haline gelen peşkeş ve nemalanma süreci bu dönemde olmayacak. Şantajcılara ve algı yapanlara prim verilmeyecek.”
Yetkililer, Mehmet Kasım Gülpınar’ın liderliğinde Şanlıurfa’nın hakkını korumaya devam edeceklerini vurgularken, vatandaşlardan bu tür karalama kampanyalarına itibar etmemelerini istedi.