Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Dönem Vurgusu: “2026-2035 Arası Aile ve Nüfus 10 Yılı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin uzun vadeli sosyal politikalarına yön verecek önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan, 2026-2035 yıllarını kapsayan dönemin “Aile ve Nüfus 10 Yılı” olarak ilan edileceğini duyurdu. Bu kapsamda doğurganlık oranlarının artırılması, aile kurumunun güçlendirilmesi ve genç nüfusun korunmasına yönelik çok yönlü politikalar geliştirilecek. Erdoğan, bu stratejinin hem sosyal yapıyı koruyacağını hem de Türkiye’nin demografik sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağını belirtti.

GÜNCEL - 23-05-2025 17:03

Uluslararası Anadolu Ankası Tatbikatı-2025 Tamamlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ev sahipliğinde Konya’da düzenlenen Uluslararası Anadolu Ankası Tatbikatı-2025, başarıyla tamamlandı. Tatbikata Türkiye’nin yanı sıra müttefik ülkelerden de özel kuvvetler ve hava unsurları katılım sağladı. Tatbikat kapsamında, terörle mücadele ve çok uluslu operasyon senaryoları başarıyla uygulandı. TSK’nın koordinasyon kabiliyeti, ileri düzey teknolojik yetenekleri ve iş birliği düzeyi tatbikatta bir kez daha gözler önüne serildi.

 

Türkiye, Hayvancılıkta Avrupa’nın Zirvesinde

Tarım ve hayvancılık alanında önemli bir gelişme daha yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre Türkiye, büyükbaş hayvan varlığı açısından Avrupa'da yeniden birinci sıraya yükseldi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki devlet destekli projelerin meyvesini verdiği belirtilirken, bu başarı Türkiye'nin gıda güvenliği ve et üretimi açısından stratejik gücünü artırıyor.

 

Türkiye ve dünya gündeminde öne çıkan gelişmeleri sizler için derledik. Detayları takip etmeye devam edin.

Günün Diğer Haberleri