Yalova'da Yalnız Bulunan 3 Kirpi Yavrusu Koruma Altına Alındı

Yalova’da doğa severleri duygulandıran bir gelişme yaşandı. Vatandaşların ihbarı üzerine doğada yalnız başlarına bulunan 3 kirpi yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı.

GÜNCEL - 20-06-2025 11:55

Yavru kirpilerin, annelerinden ayrı düştükleri ya da terk edildikleri tahmin ediliyor. Henüz kendi başlarına hayatta kalamayacak kadar küçük olan sevimli kirpiler, ilk olarak bölgeye sevk edilen uzman ekipler tarafından güvenli bir şekilde teslim alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri, kirpi yavrularının geçici bakım ve rehabilitasyon sürecinin başlatıldığını belirtti. Yavruların gerekli sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına yeniden salınmaları planlanıyor.

Yetkililer, bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşların, hayvanlara doğrudan müdahale etmeden ilgili kurumlara haber vermeleri gerektiğini hatırlatarak şu açıklamada bulundu:

“Yaban hayvanları doğada önemli bir denge unsurudur. Yavru kirpiler gibi hassas canlıların, uzman olmayan kişilerce taşınması ya da beslenmeye çalışılması geri dönülmez zararlara yol açabilir.”

Öte yandan, kirpilerin özellikle böceklerle beslendikleri için doğal ekosisteme büyük katkı sağladığı da vurgulandı. Yalova’daki bu duyarlı yaklaşım, doğa ve hayvanseverler tarafından büyük takdir topladı.

Günün Diğer Haberleri