DEM Parti'den Çarpıcı Açıklama: "PKK Önümüzdeki Hafta Silah Bırakmaya Başlayacak"

ANKARA – Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti), Türkiye gündemini sarsacak nitelikte bir açıklamada bulundu. Parti yetkilileri, önümüzdeki hafta terör örgütü PKK'nın silah bırakma sürecine başlayacağını kamuoyuyla paylaştı.

GÜNCEL - 05-07-2025 11:32

Yapılan basın açıklamasında, “Barış ve demokratik çözüm süreci için umut taşıyan yeni bir dönemin eşiğindeyiz. PKK’nın önümüzdeki hafta silahlı faaliyetlerini sonlandırmaya başlayacağına dair elimizde güçlü göstergeler var,” ifadeleri kullanıldı.

Süreç Nasıl İşleyecek?
Parti yetkilileri, silah bırakma sürecinin birden değil, kademeli olarak işleyeceğini ve bu kapsamda uluslararası gözlemcilerin sürece dahil olabileceğini belirtti. DEM Parti ayrıca, devlet yetkilileriyle diyalog kanallarının açık tutulduğunu ve çözüm için karşılıklı adımların önem taşıdığını vurguladı.

Hükümetten Resmi Açıklama Bekleniyor
DEM Parti’nin açıklaması kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, gözler şimdi hükümet kanadından yapılacak resmi açıklamaya çevrildi. İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan şu an için herhangi bir değerlendirme gelmedi.

Sürecin doğruluğu ve kapsamı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

 

Günün Diğer Haberleri