Gazeteci Timur Soykan Serbest Bırakıldı: Adliye Koridorlarında Sevinç Hakimdi

Gazeteci Timur Soykan, bugün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Serbest kalma kararının ardından adliye koridorlarında duygusal anlar yaşandı. Ailesi, meslektaşları ve destek için gelen yurttaşlar kararı alkışlarla karşıladı.

GÜNCEL - 07-07-2025 09:28

Gözaltına alınması kamuoyunda büyük yankı uyandıran Soykan’ın, basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti çerçevesinde değerlendirilmesi gereken haber çalışmaları nedeniyle yargı süreciyle karşı karşıya kaldığı belirtilmişti.

Soykan: “Gazetecilik suç değildir”
Serbest bırakılmasının ardından kısa bir açıklama yapan Timur Soykan, şu ifadeleri kullandı:

“Ben yalnız değildim. Bu dayanışma sayesinde bugün özgürüm. Gazetecilik suç değildir, halkın haber alma hakkını savunmaya devam edeceğim.”

Destek için adliyede bulunan basın meslek örgütleri, sivil toplum temsilcileri ve milletvekilleri de kararı memnuniyetle karşıladı. Basın özgürlüğüne vurgu yapan pankartlar açıldı, “Gazetecilere özgürlük” sloganları atıldı.

Basın Meslek Örgütlerinden Açıklama
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Basın Konseyi de kararı olumlu karşıladıklarını belirten açıklamalar yaptı. TGS tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Timur Soykan’ın serbest bırakılması sevindiricidir ancak asıl olan gazetecilerin yargılanmaması, sansüre uğramaması ve özgürce çalışabilmesidir.”

HABER: İBRAHİM UYGUR

Günün Diğer Haberleri