Yakılan silahların son hali. PKK'lı teröristlerin silahlarını yaktığı anlar:

Terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda bulunan bazı teröristlerin silahlarını ateşe verdiği anlara ait görüntüler kamuoyuyla paylaşıldı. Söz konusu anlar, hem güvenlik kaynakları hem de sosyal medya kullanıcıları tarafından “tarihi bir kırılma” ve “örgüt içindeki çözülmenin somut kanıtı” olarak yorumlandı.

DÜNYA - 11-07-2025 14:00

Yakılan Silahların Görüntüsü Tepki Çekti

Görüntülerde, PKK’lı teröristlerin bir grup halinde toplanarak uzun namlulu silahlarını yere bıraktıkları, ardından benzin dökerek bu silahları ateşe verdikleri anlar saniye saniye kaydedildi. Videonun sonunda bazı teröristlerin, “artık bu kirli savaşı istemiyoruz” ifadeleriyle örgüte karşı bir tepki sergilediği görülüyor.

Yetkililerden İlk Yorum: “Örgüt Dağılma Sürecinde”

Görüntülerin yayılmasının ardından güvenlik kaynaklarından yapılan ilk değerlendirmelerde, örgüt içerisinde ciddi bir moral bozukluğu ve çözülmenin hız kazandığı ifade edildi. Uzmanlar, özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Pençe-Kilit ve benzeri operasyonlarla örgütün lojistik hatlarını kesmesi ve sığınaklarını yok etmesinin ardından PKK'nın kırsalda tutunma gücünün azaldığını vurguladı.

Devlet Yetkilileri: “Mücadelemiz Son Terörist Etkisiz Hale Getirilene Kadar Sürecek”

İçişleri Bakanlığı kaynakları ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti devleti, hiçbir terör örgütüne boyun eğmez. Güvenlik güçlerimiz kararlılıkla mücadeleye devam etmektedir. Bu görüntüler, yürütülen mücadelenin ne kadar etkili ve başarılı olduğunu gözler önüne sermektedir” denildi.

 

Günün Diğer Haberleri