Şırnak’ta Hakkari Bulvarı’nın Adı “Devlet Bahçeli Bulvarı” Olarak Değiştirildi

Şırnak’ta dikkat çeken bir isim değişikliği yaşandı. Kentin en işlek noktalarından biri olan Hakkari Bulvarı, Şırnak Belediyesi Meclisi'nin aldığı kararla “Devlet Bahçeli Bulvarı” ismini aldı. Kararın ardından yeni tabela yerleştirilerek bulvarın ismi resmen değiştirildi.

KÜLTÜR - SANAT - 13-07-2025 11:51

Yerel Yönetimden Açıklama

Belediye yetkilileri, bulvara Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adının verilmesinin, “devlete ve milli birliğe bağlılık” mesajı taşıdığını ifade etti. Açıklamada, Bahçeli’nin devletin bekası ve ülkenin bütünlüğü konusundaki duruşunun bu isim değişikliğinde etkili olduğu vurgulandı.

Bölge Halkı Kararı Tartışıyor

İsim değişikliği bazı kesimlerde memnuniyetle karşılanırken, bazı vatandaşlar ise alınan kararı “sembolik ama dayatmacı” bulduklarını ifade etti. Özellikle “Hakkari” adının kaldırılmasının, bölgeyle ilgili tarihi ve kültürel bağların görmezden gelinmesi anlamına geldiğini savunanlar oldu.

Bazı yerel STK’lar, değişikliğin halkın geniş katılımıyla tartışılması gerektiğini ifade ederek, “isimler halkın ortak hafızasıdır, bu tür kararlar kamuoyuna sorulmadan alınmamalı” dedi.

Siyasi Yorumlar da Gecikmedi

Siyasi çevrelerden de karara dair çeşitli açıklamalar geldi. MHP’ye yakın isimler bu adımı “millet ve devlet kaynaşmasının bir göstergesi” olarak nitelendirirken, muhalif çevreler, “sembolik hamlelerle gündem yaratılmaya çalışılıyor” yorumunda bulundu.

HABER: İBRAHİM UYGUR

Günün Diğer Haberleri