Afrika Sıcakları Türkiye’de: Kavurucu Hava Dalgası Yurda Giriş Yaptı

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına aldı. Meteoroloji uzmanlarının günlerdir uyarısını yaptığı Afrika kökenli sıcak hava dalgası, yurdun güney kesimlerinden başlayarak ülke geneline yayılıyor. Hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerine çıkarken, birçok ilde 40 dereceyi aşan değerler kaydediliyor.

GÜNCEL - 20-07-2025 13:16

Özellikle Güneydoğu’da Kavurucu Günler
Başta Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde vatandaşlar zor günler geçiriyor. Termometreler 45 dereceyi gösterirken, uzmanlar özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması uyarısında bulunuyor.

Kronik Hastalar ve Yaşlılar Dikkat!
Sıcak havayla birlikte güneş çarpması, sıvı kaybı ve tansiyon problemleri gibi sağlık sorunlarında artış bekleniyor. Sağlık uzmanları, kronik hastalığı olanlar ve yaşlıların mutlaka gölgede kalması, bol su içmesi ve serin ortamlarda bulunması gerektiğini belirtiyor.

Uzmanlardan Uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Afrika sıcaklarının hafta boyunca etkisini sürdüreceği ve bazı bölgelerde gece sıcaklıklarının bile 30 dereceyi geçebileceği belirtildi. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların da bu süreçte ürün ve hayvanları sıcaktan koruyacak önlemler alması istendi.

HABER: İBRAHİM UYGUR

 

Günün Diğer Haberleri