İran’da Polis Merkezine Silahlı Saldırı: 1 Polis Hayatını Kaybetti, 1 Subay Yaralandı

İran’ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Servan kentinde, dün akşam saatlerinde bir polis merkezine silahlı saldırı düzenlendi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerce gerçekleştirilen saldırıda, bir polis memuru olay yerinde hayatını kaybetti, bir subay ise yaralandı.

DÜNYA - 10-08-2025 18:16

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Yaralı subay, ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin sürdüğü bildirildi. Hayatını kaybeden polis memurunun cenazesi ise otopsi işlemleri için adli tıp kurumuna götürüldü.

 

Olayın gerçekleştiği Servan kenti, geçmişte de güvenlik güçlerine yönelik benzer saldırılarla gündeme gelmişti. Özellikle Sistan-Beluçistan eyaleti, zaman zaman silahlı grupların ve kaçakçıların hedef aldığı bir bölge olarak biliniyor.

 

İran güvenlik yetkilileri, saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatarak saldırganların yakalanması için arama çalışmalarına girişti. Operasyonların kırsal alanlarda yoğunlaştığı ve olaya ilişkin ayrıntıların ilerleyen saatlerde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

 

Yetkililer, saldırının terör bağlantılı olup olmadığı yönünde incelemelerin devam ettiğini belirtti.

Günün Diğer Haberleri