Akçakale’de Hukuk Skandalı: Bir Eve Zorla El Konuldu, Devlet Sessiz

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Oymaklı Mahallesi’nde yaşanan olay, hukuk ve adalet sistemine dair büyük soru işaretleri yarattı. Mustafa Tokar’ın zor şartlarda inşa ettiği tapulu evine, kardeşi Halaf Tokar tarafından kapı kilidi kırılarak zorla el konuldu.

GÜNCEL - 26-08-2025 12:28

“Bana Kanun İşlemez” Diyerek Evine El Koydu

 

Mağdur Mustafa Tokar, kardeşi Halaf Tokar’ın evi işgal ettiğini ve kendisini açıkça tehdit ettiğini belirtti. Tokar, yaşananları şu sözlerle dile getirdi:

“Tapulu evimin kapısı kırıldı ve içeri zorla girildi. Kardeşim Halaf Tokar, ‘Bana kanun işlemez’ diyerek beni tehdit etti. Ayrıca elektrik sayaçlarını sökerek üzerime 85 bin lira fahiş bir ceza yazılmasına sebep oldu.”

 

Valilik, Kaymakamlık, Savcılık ve CİMER Sessiz!

 

Mustafa Tokar, olayı defalarca Valilik, Kaymakamlık, Savcılık ve CİMER’e şikâyet ettiğini ancak hiçbir kurumun adım atmadığını iddia etti. Tokar, “Jandarma köye kadar geldi, eve baktı ama işlem yapmadan geri döndü. Evim hâlâ gasp edilmiş durumda. Devlet nerede?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

Mülkiyet Hakkı İhlal Edildi

 

Tokar, Anayasa’nın 35. maddesi ile güvence altına alınan mülkiyet hakkının hiçe sayıldığını belirterek, “Tehdit, hakaret, mala zarar verme ve konut dokunulmazlığının ihlali gibi suçlar ortadayken yetkililer neden sessiz?” diye sordu.

 

“Vatandaş Sahipsiz, Yetkililer Sessiz”

 

Kendisinin herhangi bir siyasi ya da arka planda güçlü bir destekçisi olmadığını vurgulayan Tokar, “Benim tek dayanağım devletim ve hukuktur. Ama onlar da beni yalnız bıraktı. Şanlıurfa Valiliği’ni, Akçakale Kaymakamlığı’nı ve tüm kurumları göreve çağırıyorum” dedi.

 

“Adalet Susarsa, Zulüm Konuşur”

 

Yaşadığı mağduriyetin sadece kendi meselesi olmadığını, benzer durumdaki tüm vatandaşları ilgilendirdiğini belirten Tokar, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Benim tek suçum hakkımı aramak. Eğer devlet susarsa, adalet sessiz kalırsa, bu sessizlik zulmün tarafı olur. Ben yalnızım ama adalet beni yalnız bırakmamalı.”

 

HABER: GAZETECİ İBRAHİM UYGUR

Günün Diğer Haberleri