İsrail Dışişleri Bakanı Sa'ar ve Avustralya muhalefet lider Ley telefonda görüştü

Tel Aviv, 22 Eylül (Hibya)-İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Sa’ar Avustralya muhalefet lideri Sussan Ley ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

DÜNYA - 22-09-2025 16:30

Görüşmede Avustralya Hükümeti’nin “Filistin devletini” tanıma kararı, Gazze’deki devam eden savaş ve İsrail ile Avustralya arasındaki ikili ilişkiler ele alındı.

Sa’ar görüşmede, Ley’in Avustralya hükümetinin, Filistin Devletini tanıma kararının hükümet değişikliği durumunda geri alınacağını ifade etmesinden memnuniyet duyduğunu ifade ettiğini belirtti.

Sa’ar Ley ile yaptığı görüşme esnasında “Kendisine, İsrail’in Gazze’deki savaşta hedeflerini ve zorlu koşullar altında insani yardımların akışının devamını sağlamak için gösterilen büyük çabaları anlattım. İsrail’in, Avustralya’da sahip olduğu birçok dostun farkında olduğunu ve Avustralya halkı ile hükümeti arasında ayrım yaptığını vurguladım. Ayrıca Sayın Ley’i İsrail’i ziyaret etmeye davet ettim.” dedi.

 

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri