Albanese: Birlikte çalıştığımızda Avustralya ve Pasifik daha güçlü olur

Kanberra, 3 Haziran (Hibya) - Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Solomon Adaları Başbakanı Jeremiah Manele ile bir araya gelerek iki ülke arasında yeni ve kapsamlı bir ortaklık anlaşması müzakerelerine başlama kararı aldıklarını açıkladı.

DÜNYA - 03-06-2026 08:06

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Solomon Adaları Başbakanı Jeremiah Manele ile bir araya geldi.

Bölgesel dayanışmanın önemine dikkat çeken Albanese, "Birlikte çalıştığımızda Avustralya ve Pasifik daha güçlü olur. Bugün Solomon Adaları Başbakanı Wale ile görüştüm ve iki ülke arasında yeni ve kapsamlı bir anlaşma müzakerelerine başlama konusunda anlaştık" dedi.

Pasifik bölgesinin güvenliğinin Avustralya’nın ulusal güvenliğiyle doğrudan bağlantılı olduğunu vurgulayan Albanese, "Bölgemizde ve dünyada zorluklar olduğunda, onlarla birlikte mücadele edeceğiz. Çünkü daha güvenli bir Pasifik, daha güvenli bir Avustralya demektir. Ve bu anlaşma da bunu sağlayacak” ifadelerini kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri