Kayapınar’da 20 dönümlük tarım komününde ekim başladı

Kayapınar Belediyesi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle oluşturulan 20 dönümlük tarım komününde ekim çalışmaları gerçekleştirildi.

GÜNCEL - 03-06-2026 16:04

Kayapınar Belediyesi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, gelir durumu düşük ailelerin katılımıyla oluşturulan 20 dönümlük tarım komününde ekim çalışmalarına başladı.

Kayapınar Belediye Eş Başkanları Berivan Gülşen Sincar ve Cengiz Dündar'ın da katıldığı etkinlikte, dayanışmacı üretim modeli kapsamında domates, biber, patlıcan ve salatalık ekildi.

Proje kapsamında kadınların öncülüğünde yürütülen kolektif üretimle yerel ekonomiye katkı sağlanması hedeflenirken, vatandaşlar da ekimden hasada kadar sürece destek vermeye davet edildi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri