ANKARA'DA GÖRÜLEN FATMA ÇAKMAK DAVASINDA TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Fatma Çakmak davasının duruşması gerçekleştirildi. Sanığın "Eşe Karşı Kasten Öldürmeye Teşebbüs" suçundan yargılandığı davada mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

GÜNCEL - 10-06-2026 23:50

Mahkeme heyeti, dosyadaki mevcut delil durumu ve yargılama sürecini dikkate alarak sanığın tutukluluğunun sürdürülmesine hükmetti. Davanın bir sonraki duruşması ise 21 Temmuz 2026 tarihine ertelendi.

Duruşmayı, Ankara Barosu adına Genel Sekreter ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Avukat Yasemin Güleç ile Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Zeliha Özen Müdüroğlu takip etti.

Ankara Barosu tarafından yapılan açıklamada, kadına yönelik şiddet ve kadınların yaşam hakkına yönelik saldırılar karşısında etkin soruşturma ve adil yargılanma ilkelerinin hayata geçirilmesi için mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Kamuoyuna saygıyla duyuruldu.

 

Günün Diğer Haberleri