Hilvan’da Korçik Deresi İçin Temizlik Seferberliği Başlatıldı

ŞANLIURFA – Hilvan ilçe merkezinden geçen ve uzun süredir çevre kirliliği ile halk sağlığını tehdit eden Korçik Deresi’nde kapsamlı temizlik çalışmaları başlatıldı. Hilvan Belediyesi ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında dere yatağında biriken atıklar temizlenerek çevrenin daha sağlıklı hale getirilmesi hedefleniyor.

SİYASET - 30-06-2026 15:20

Temizlik ekipleri, dere yatağında oluşan kirliliği ortadan kaldırmak ve çevrede oluşan kötü kokunun önüne geçmek amacıyla yoğun mesai harcıyor. Çalışmalar sayesinde özellikle yaz aylarında artış gösteren sivrisinek ve haşere oluşumunun önlenmesi, vatandaşların daha sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürmesi amaçlanıyor.

Ekipler tarafından sürdürülen çalışmaların belirlenen program doğrultusunda devam edeceği belirtilirken, dere çevresindeki çevresel risklerin en aza indirilmesi için temizlik faaliyetlerinin titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

Hilvan Belediyesi Eşbaşkanları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil, hizmet odaklı belediyecilik anlayışıyla ilçede çevre temizliği ve halk sağlığını önceleyen çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirterek, vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerin sürdürüleceğini vurguladı.

Yetkililer, çevrenin temiz tutulmasının yalnızca kurumların değil tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, dere yataklarına çöp ve atık bırakılmaması konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.

Haber: Gazeteci İbrahim Uygur

 

Günün Diğer Haberleri