″Xi Jinping: Çin'in Yönetimi″ 5. cildi Ankara'da tanıtıldı

“Xi Jinping: Çin’in Yönetimi” kitabının 5. cildinin tanıtım toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

DÜNYA - 01-07-2026 17:36

Programa, TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, ÇKP Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı yetkilisi ve Merkezi Toplumsal Ahlak ve Kültür İnşası Ofisi Daimî Müdür Yardımcısı Hu Kaihong, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin, Çin Uluslararası İletişim Grubu Başkan Yardımcısı Yu Tao ile çok sayıda üst düzey bürokrat, akademisyen ve siyasetçi katıldı.

Çin'in modernleşme vizyonu Türkiye'nin kalkınma hedefleriyle örtüşüyor

Toplantıda konuşan TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, “Xi Jinping: Çin’in Yönetimi” kitabının 5. cildinin Çin modernleşmesinin kendine özgü yolunu kapsamlı şekilde ortaya koyduğunu belirterek, bu vizyonun Türkiye’nin kalkınma hedefleriyle yüksek düzeyde örtüştüğünü ifade etti.

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan

Adan, Türkiye ile Çin’in karşılıklı stratejik güven temelinde kendi modernleşme deneyimlerini paylaşmasının ve Küresel Güney ülkeleri için yeni bir iş birliği modeli oluşturmasının önemine dikkat çekti.

Günün Diğer Haberleri