Rutte: Güvenliğimiz bölgesel değil küreseldir

Ankara, 7 Temmuz (Hibya) - NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ankara'da düzenlenen NATO Zirvesi kapsamında Güney Kore Cumhurbaşkanı Jaemyung Lee ile bir araya gelerek görüşmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

DÜNYA - 07-07-2026 18:44

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ankara'da düzenlenen NATO Zirvesi kapsamında Güney Kore Cumhurbaşkanı Jaemyung Lee ile bir araya geldi.

Güney Kore ile olan ortaklığın niteliğini vurgulayan Rutte, "Güney Kore, NATO'nun yakın bir ortağıdır” dedi.

Mevcut dünya düzenindeki güvenlik algısına ve bölgelerin birbirine olan etkisine dikkat çeken Rutte, "Daha tehlikeli bir dünyada, güvenliğimiz bölgesel değil küreseldir ve Euro-Atlantik güvenliği ile Hint-Pasifik güvenliği yakından bağlantılıdır” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri