Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul ile Norveç Dışişleri Bakanı Eide görüştü

Norveç, 14 Temmuz (Hibya) - Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ile Bodo kentinde bir araya gelerek Avrupa'nın güvenliği, NATO iş birliği ve Kuzey Kutbu bölgesindeki stratejik gelişmeleri değerlendirdi.

DÜNYA - 14-07-2026 19:11

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, Norveç'in Bodo kentinde Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ile görüştüğünü açıkladı.

Wadephul, Almanya ile Norveç'in yakın ortak ve NATO müttefiki olduğunu belirterek, iki ülkenin NATO iş birliğini, deniz güvenliğini ve jeopolitik zorluklar karşısındaki dayanıklılığı güçlendirmek için birlikte çalıştığını ifade etti.

Wadephul ayrıca, Avrupa için stratejik öneme sahip Yüksek Kuzey bölgesinin güvenliğinin Avrupa'nın güvenliği açısından da kritik önemde olduğunu vurguladı.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri