Metsola: Utoya kurbanlarını unutmadık

Brüksel, 22 Temmuz (Hibya)- Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Norveç’te 22 Temmuz 2011’de düzenlenen Utoya ve Oslo saldırılarının 15’inci yılında hayatını kaybeden 77 kişiyi andı.

DÜNYA - 22-07-2026 13:38

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Utoya ve Oslo saldırılarının 15’inci yılında hayatını kaybedenleri andı.

Metsola, saldırıda yaşamını yitirenlerin büyük bölümünün gençlerden oluştuğunu belirterek, “Bugün, yazın, dostluğun ve dünyayı değiştirme hayallerinin yaşanması gereken bir adada 77 canın alınmasının üzerinden 15 yıl geçti.” ifadelerini kullandı.

Norveç’in o gün büyük bir acı yaşadığını, Avrupa’nın da bu acıyı paylaştığını vurgulayan Metsola, “Kaybettiklerimizi, nefretin bizi tanımlamasına izin vermeyerek anıyoruz. Utoya. Oslo. Unutmadık.” dedi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri