DİSKİ, Bismil'de 44 işletmeyi denetledi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Bismil ilçesinde Kirlilik Önleme Planı kapsamında 44 işletmede denetim gerçekleştirerek yağ tutucu ve arıtma ünitesi kurulumunu sağladı.

GÜNCEL - 27-07-2026 17:34

DİSKİ Genel Müdürlüğü Bismil Şube Müdürlüğü ekipleri, endüstriyel atık suların mevzuata uygun bertaraf edilmesi ve kanalizasyon altyapısının korunması amacıyla ilçe genelinde denetimler yürüttü. 

Kirlilik Önleme Planı (KÖP) çerçevesinde yapılan kontroller; restoranlar, tekstil işletmeleri, oto yıkama tesisleri, halı yıkama firmaları ve akaryakıt istasyonlarını kapsadı.

Denetimler sonucunda, altyapı sistemine zarar vermesini önlemek ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla söz konusu 44 işletmeye yağ tutucu ile arıtma üniteleri kurduruldu.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri