DEM Parti Milletvekili Ayan: “Urfa halkı ayrıcalık değil, adalet istiyor”

DEM Parti Milletvekili Ayan: “Urfa halkı ayrıcalık değil, adalet istiyor”

GÜNCEL - 09-08-2026 20:53

 

 

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Şanlıurfa’nın yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, kent halkının ayrıcalık değil, eşitlik ve adalet istediğini belirtti.

 

Ayan, yaptığı açıklamada özellikle yaz aylarında Şanlıurfa’da yaşanan su ve elektrik sorunlarına dikkat çekerek, ulaşım, istihdam ve sağlık alanlarında da ciddi sıkıntılar bulunduğunu ifade etti.

 

Şanlıurfa’nın tarım, turizm ve sanayi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Ayan, bu alanların ihtiyaç duyduğu desteğin yeterince sağlanmadığını savundu.

 

Ayan açıklamasında, çiftçilerin artan sorunlarla karşı karşıya kaldığını, mevsimlik tarım işçilerinin ise geçimlerini sağlamak için kentten ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

 

Gençlerin gelecek kaygısı yaşadığını, kadınların ekonomik ve sosyal sorunlarla mücadele ettiğini, emekçilerin ise yoksullukla karşı karşıya kaldığını dile getiren Ayan, Şanlıurfa halkının sorunlarının çözümü için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

 

Ayan, “Urfalı olmak değerlidir, kıymetlidir. Ancak Urfa halkı ayrıcalık istemiyor, ayrımcılıkların son bulmasını istiyor” ifadelerini kullandı.

 

Ayan, Şanlıurfalıların taleplerini gündemde tutmaya ve kentin sorunlarının çözümü için her platformda mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

 

Haber: İbrahim Uygur

 

Etiketler: Şanlıurfa, Dilan Kunt Ayan, DEM Parti, Urfa, elektrik, su, tarım, çiftçi, işsizlik, ekonomi

Günün Diğer Haberleri