2026 SİÖ Dijital Ekonomi Forumu Urumçi’de açıldı

2026 Shanghai İşbirliği Örgütü (SİÖ) Dijital Ekonomi Forumu, Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin Urumçi kentinde kapılarını açtı.

DÜNYA - 15-09-2026 15:39

2026 Shanghai İşbirliği Örgütü (SİÖ) Dijital Ekonomi Forumu, Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin Urumçi kentinde kapılarını açtı.

Bu yıl, "SİÖ’de Dijital Bağlantıyı Güçlendirerek Yapay Zeka ile Geleceği Şekillendirelim" temasıyla düzenlenen forumda, dijital ekonomide somut sonuçlar doğuracak işbirliğinin yeni alanlarını genişletmek, uygulama senaryolarının geliştirilmesini güçlendirmek ve işbirliğinin etkinliğini artırmak hedefleniyor.

Forumun açılış töreninde konuşan Çin Ulusal Veri Dairesi Başkanı Liu Liehong, dijital ekonomi işbirliğinde yeni modellerin ve yeni iş biçimlerinin aktif olarak araştırılıp geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Liu, SİÖ'nün kendine özgü koşullarına uygun bir dijital ekonomi işbirliği yolunun izlenmesi gerektiğini kaydetti.

Liu Liehong ayrıca, akıllı tarım, akıllı enerji ve güvenli şehir gibi uygulama senaryolarının ortaklaşa genişletilmesine devam edilmesi gerektiğini söyledi. Verilerin ve yapay zekanın çeşitli alanlardaki uygulamalarının teşvik edilmesi ve endüstrilerin dijital dönüşümünün birlikte ilerletilmesi gerektiği önerisinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri