https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Bakan Tunç: ″Soruşturma kapsamında 4 iş yeri yetkilisi gözaltına alındı″

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında işçilerin göçük altında kalmasıyla ilgili soruşturma kapsamında iş yeri yetkilisi 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Tunç, uzman bir bilirkişi heyetinin olayın nedenlerini ve sorumlularını araştırdığını ifade etti.

GÜNCEL - 14-02-2024 14:52

Tunç açıklamasında kayıp işçileri arama-kurtarma çalışmalarının devletin ilgili tüm birimleri tarafından titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

Olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın 4 Cumhuriyet savcısı tarafından yürütüldüğünü anımsatan Bakan Tunç, şunları kaydetti:

"Adli soruşturma kapsamında çevre, maden, jeoloji, iş sağlığı, kimya, inşaat ve ziraat alanında uzman 7 kişiden oluşan bilirkişi heyeti toprak kaymasının nedenlerini ve sorumlularını tüm yönleriyle araştırmaktadır. Halihazırda soruşturma kapsamında iş yeri yetkilisi 4 kişi gözaltına alınmış olup, bilirkişi raporuna göre soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Erzincanlı vatandaşlarımıza ve aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, arama kurtarma ekiplerimize kolaylıklar diliyorum."

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html