https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Bakan Tunç: Hakimlik ve savcılık, atanılarak değil adanılarak yapılacak bir meslektir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Adalet Akademisi Hakim Savcı Adayları Mezuniyet Töreni ve Yeni Eğitim Dönemi Açılış Programı'na katıldı.

GÜNCEL - 29-04-2024 19:03

Bakan Tunç, Türkiye Adalet Akademisi Hakim Savcı Adayları Mezuniyet Töreni ve Yeni Eğitim Dönemi Açılış Programı'nda gerçekleştirdiği konuşmada "Adalet mülkün temelidir" vurgusu yaparak şunları söyledi:

"Adalet hakkı olana hakkını vermektir. Hz. Mevlana'nın deyişiyle adalet her şeyi yerli yerine koymaktır. Hakimlik savcılık mesleği en başta adaletin temsilcisi olmaya aday olmaktır. Sadece adil olmanız da yetmez aynı zamanda adil de görünmek gerekir. Hakimlik ve savcılık, atanılarak değil adanılarak yapılacak bir meslektir. Ülkemizin dört bir yanında 24 bin civarındaki hakim ve savcımız, yargı çalışanlarımız adaletin tecellisi için fedakarca görev yapmaktadır."

Tunç, Türkiye'de yapılan hukuki değişimler hakkında "Ülkemiz sadece temel mevzuatın kanunların yenilenmesi hususunda değil anayasadaki yapılan değişikliklerle de hukuk devletinin güçlendirilmesi ve hak arama yollarının, temel hak ve özgürlüklerin daha da genişletilmesi anlamında da çok önemli mesafeler aldı. Ülkemizin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu açıktır. Türkiye Yüzyılı’nın başında hedefimiz demokratik, sivil, katılımcı bir anayasayı hep birlikte ülkemize kazandırmaktır" dedi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html