https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

1 Mayıs tatilinde 270 milyon kişi yolculuk yapacak

Ulaştırma Bakanlığı, yarın başlayacak beş günlük tatil süresince gerek özel araçlar gerek kamu araçlarıyla yapılacak ortalama günlük seyahat sayısının 270 milyon kadar olacağı tahmininde bulundu.

DÜNYA - 30-04-2024 13:52

Ulaştırma Bakanlığı, yarın başlayacak beş günlük tatil süresince gerek özel araçlar gerek kamu araçlarıyla yapılacak ortalama günlük seyahat sayısının 270 milyon kadar olacağı tahmininde bulundu. Bakanlık, bu yılki 1 Mayıs Emek Bayramı tatilinde hareket yoğunluğu düzeyinin, 2023 yılının ve COVID öncesi 2019 yılının yoğunluk düzeyini aşacağını duyurdu. Bakanlık yetkililerinden Guo Sheng, tatil süresince gerçekleşecek hareketliliğin yüzde 80’den fazlasını özel araç kullananların oluşturacağını belirtti.

Bu arada ülkenin ekspres karayollarının, günlük 63,5 milyon geçişle bir rekora sahne olması ve bu sayının tatil dışı sıradan günlerdeki trafiğin 1,8 katına varması bekleniyor. Ülke demiryollarının ve sivil havacılık sektörünün de yolcu sayısı itibarıyla, pandemi öncesi 2019 yılının aynı dönemi düzeyini aşması bekleniyor. 

Öte yandan Bakanlık, beş günlük tatil boyunca içinde yediden fazla yolcu bulunmayan araçların bedelli otoyollardan geçerken ücret ödemekten muaf tutulmaya devam edeceğini bildirdi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html