https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden ihtiyaç sahiplerine sosyal destek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte ikamet eden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere ekmek yardımı, gıda/sosyal destek kartı yardımı, nakdi yardım ve evde sıcak yemek hizmeti alanlarında 5 yıl boyunca sosyal destekler sağladı.

GÜNCEL - 01-05-2024 14:15

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 5 yıl boyunca Kayseri il sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere ekmek yardımı, gıda/sosyal destek kartı yardımı, nakdi yardım ve evde sıcak yemek hizmeti verdi.

Büyükşehir belediyesi, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere şehrin belirli bölgelerinde bulunan ve büyükşehir belediyesine ait 23 adet büfeden, bin aileye kişi başı bir ekmek ücretsiz olarak verilirken, son 5 yılda toplam 7 milyon 943 bin 895 adet ekmek yardımı yapıldı.

Gıda/sosyal destek kartı yardımı alanında da eden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere sürekli ve tek kullanımlık olmak üzere sosyal destek kartı verildi. Belediye, son 5 yılda toplam 30 bin adet gıda kolisi, 48 bin adet sosyal destek kartı olmak üzere toplam bin aileye de her ay düzenli alışveriş kartı yardımı yaptı.

Kayseri il sınırları içerisinde bulunan ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere kira, işitme cihazı, ortopedik ve medikal malzeme alımlarının yanı sıra afetten zarar gören vatandaşlara ve benzeri ihtiyaçları bulunan ailelere nakdi yardım yapıldı. Büyükşehir bu alanda da 5 yılda toplam 111 aileye 579 bin 204 TL nakdi yardım desteği gerçekleştirdi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html