https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

“Fatih’te gasp edilen şahıs Suudi Arabistanlı bir turist veya Arap turist çıktı″ iddiası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "İstanbul Fatih’te saldırıya uğrayarak gasp edilen şahıs Suudi Arabistanlı bir turist veya Arap turist çıktı." şeklindeki iddiaları yalanladı.

GÜNCEL - 01-05-2024 18:56

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada İsrail'in propaganda hesaplarından Arap kamuoyunu manipüle etmek amacıyla paylaşılan "İstanbul Fatih’te saldırıya uğrayarak gasp edilen şahıs Suudi Arabistanlı bir turist veya Arap turist çıktı." şeklindeki iddiaların doğru olmadığı bildirildi.

İstanbul’da bir iş yerine ait nakit parayı kendilerine ait başka bir şubeye götürmek üzere bulunduğu konumdan ayrılan iş yeri çalışanının gasp edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bahse konu görüntülerde saldırıya uğrayan şahsın, Arap bir turist olduğu iddiası tamamen gerçek dışıdır. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli şahısların 4 kişi olduğu belirlenmiş, konu Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği görevlilerine devredilmiştir. Şüphelilerden ikisi yakalanmıştır.”

Açıklamada saldırganların hızlı bir biçimde yakalanması ile olay sırasında gasp edilen nakit paranın sahiplerine teslim edildiği aktarılarak, asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html