https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

GÜNCEL - 01-05-2024 21:24

MGM’den yapılan açıklamada, bugün akşam saatlerinden yarın öğle saatlerine kadar Orta Karadeniz'de ve perşembe günü Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Güneydoğu Anadolu'nun Kuzey ve Doğusu ile Doğu Anadolu'da ise perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edilirken ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Ayrıca, Perşembe günü Adana'nın Doğusu, Kahramanmaraş'ın Güneyi ile Osmaniye çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html