https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Özbekistan’daki resmi temasların ardından DEİK ve DTİK tarafından düzenlenen 'Türk İş Dünyası Buluşması' programında iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

GÜNCEL - 01-05-2024 22:24

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Özbekistan’daki resmi temasların ardından DEİK ve DTİK tarafından düzenlenen 'Türk İş Dünyası Buluşması' programında iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelerek Özbekistan’daki faaliyetleri, yatırımları ve önerileri dinledi.

Şirketlerin çok sayıda yatırım yaptığı ülkelerden biri olan Özbekistan’da, bin 900’den fazla firmayla çok sayıda sektörde önemli yatırımların bulunduğunu belirten Yılmaz, "Son dönem ticaret hacmimiz 3 milyar doları aşmış olup 5 milyar dolar hedefimize hızla ulaşmayı bekliyoruz. 2023 yılı Aralık ayında 7. Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı sonucunda imzaladığımız KEK Protokolü kapsamında, ticaret, karşılıklı yatırımlar, enerji, lojistik, sağlık, kültür, tarım ve eğitim gibi pek çok alanda iş birliğimizi her geçen gün genişletiyoruz." dedi.

Yılmaz, buluşmayı organize eden DEİK ve DTİK’e teşekkür ederek, Türkiye'yi yurt dışında temsil eden tüm işadamlarına başarılar diledi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html