https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

ESA risk güncellemesi: AB finans sisteminde riskler yüksek seyretmeye devam ediyor

İstanbul, 2 Mayıs (Hibya) - Avrupa denetim otoritelerinin (EBA, EIOPA ve ESMA - ESA) yayınladığı AB finansal sistemindeki riskler ve kırılganlıklara ilişkin 2024 İlkbahar Ortak Komite güncellemesinde, yavaşlayan büyüme, belirsiz faiz oranı ortamı ve devam eden jeopolitik gerilimler bağlamında risklerin yüksek kalmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

GÜNCEL - 02-05-2024 09:32

Güncellemeye göre son aylarda, finansal piyasalar, AB ve ABD'de 2024'teki potansiyel faiz indirimleri beklentisiyle, bunları çevreleyen önemli belirsizliğe rağmen güçlü bir performans sergiledi ve bu güçlü performans, beklenmedik olaylara bağlı piyasa düzeltmeleri riskini de beraberinde getirdi. 

Özellikle yüksek getirili borçlar ve gayrimenkuller için yeniden finansman ihtiyaçları arttıkça kredi riskinin de artmaya devam etmesi beklendiği vurgulanan güncellemede, "Bankacılık sektöründe varlık kalitesi güçlü kalmaya devam ederken, ekonomik büyüme yavaşladıkça bu kalitenin bozulması beklenmektedir. Gayrimenkul sektöründeki yavaşlama da bankalarda değer düşüklüklerine yol açabilir" denildi.
 

 

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html