https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan DEM Parti’ye ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları kapsamında DEM Parti’yi ziyaret etti.

GÜNCEL - 02-05-2024 12:59

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Kurtulmuş’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Temennimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çok büyük bir çoğunlukla, siyasi partilerin üzerinde uzlaşabileceği bir anayasa çalışmasının ortaya konulması ve bunun da Meclis’te kabul edilmesidir.

Hatimoğulları’nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“DEM Parti olarak demokratik bir anayasa yapım sürecine Türkiye’nin ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz. Bu konuyla ilgili çeşitli açıklamalarımız olmuştur ve biz 12 Eylül anayasasının uygulanmadığı bir dönemden geçerken ne yazık ki 12 Eylül anayasasının değişmesi ve demokratik bir Türkiye’nin inşa edilmesi konusunda adımlar atılmasıyla ilgili görüşlerimiz kamuoyunca bilinmektedir. Bu dönemde elbette bir yol temizliğine ihtiyaç var.

Türkiye’nin içinden geçtiği çok derin bir ekonomik kriz ve yoksulluk var. Elbette bu anayasa tartışmalarının ülkenin en acil ve alarm veren bu sorunun üstünü örtmeyecek bir şekilde gelişmesi ve bu soruna parlamento zemininde hep birlikte bütün siyasi partiler olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getirme konusunda değerli haklarımıza, bu ülkenin yoksullarına, işçilerine, emekçilerine karşı öyle bir görev ve sorumluluğumuz vardır.”

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html