https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Avşar: Meclis’te depreme hazırlık denetim ve kontrol komisyonu kurulmalıdır

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Meclis’te yaptığı basın toplantısında Meclis’i depreme karşı özel inisiyatif almaya davet etti.

GÜNCEL - 04-05-2024 20:51

Avşar, depreme hazırlık denetim ve kontrol komisyonunun kurulması, orta ve uzun vadeli bir ulusal dönüşüm programının geliştirilmesi ve 2025 Merkezi Yönetim Bütçesine “depreme hazırlık fonu” adıyla özel bir harcama kaleminin konulması gerektiği ifade etti.

Avşar, “Türkiye Büyük Millet Meclisi depreme karşı özel inisiyatif almalıdır. Meclis depreme hazırlık konusunda dışarıda tutulamaz. Asıl sorumluluk yeri burasıdır, milletvekillerin millet yararına gelip çalışmak üzere yemin etti." dedi.

Kurulacak komisyonun gözetiminde orta ve uzun vadeli bir ulusal dönüşüm program geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Avşar “Komisyon; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, belediye temsilcileri ve ilgili STK’larla düzenli toplantılar yaparak hazırlık sürecini ve ulusal dönüşüm programını takip etmelidir." ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html