https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Lazzarini: İnsani erişimin reddedilmesi insani hukukun ihlalidir

New York, 5 Mayıs (Hibya) - Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, insani erişimin reddedilmesinin insani hukukun ihlali olduğunu söyledi.

DÜNYA - 05-05-2024 20:32

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, İsrail makamlarının, Birleşmiş Milletler'in insani yardım erişimini engellemeye devam ettiğini belirterek "Daha bu hafta, UNRWA ekiplerimizle birlikte olmayı planladığım Gazze'ye girişimi ikinci kez reddettiler. Son zamanlarda, insani erişimi engelleme ve insani yardım çalışanlarına yönelik saldırılarda artış kaydedildi." dedi.

Yalnızca son 2 haftada, konvoylara ateş açılması, BM personelinin zorbalık dahil tutuklanması, soyulması, silahla tehdit edilmesi ve kontrol noktalarında konvoyların karanlıkta hareket etmeye zorlanması veya iptal edilmesi gibi uzun gecikmeler içeren 10 olay kaydedildiğini ifade eden Lazzarini, "Bugün, Filistin silahlı grupları Kerem Şalom geçişine roket saldırısı düzenledi ve geçişin kapatılmasına neden oldu. İsrail makamlarını, kuzeyi de dahil olmak üzere Gazze Şeridi'nin her yerine insani erişimi kolaylaştırmaya çağırıyorum." açıklamasını yaptı.

Lazzarini insani erişimin reddedilmesinin insani hukukun ihlali olduğunu vurguladı.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html