https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Zengibar Yürüyüş Yolu’nda ilk tanıtım yürüyüşü gerçekleştirildi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan 102 kilometre uzunluğundaki tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu’nda dört günlük ilk tanıtım yürüyüşü gerçekleştirildi.

GÜNCEL - 07-05-2024 14:14

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bozkır’dan başlayıp Hadim ve Taşkent ilçelerinin mahallerinden geçerek Bolay Yaylası’nda sona eren 102 kilometre uzunluğundaki yürüyüş yolunda geçen aylarda doğaseverlerin güvenliği için keşif, rota kaydı ve yön levhası çalışmalarını tamamladıklarını anımsatarak devam etti:

“Tarihte de önemli bir yere sahip bu yürüyüş rotasını turizme kazandırarak Konya’mızın saklı doğal güzelliklerini Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtmakta kararlıyız. Bu kapsamda çalışmaları tamamlanan yolda ilk tanıtım yürüyüşünü gerçekleştirdik. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 23 kulüp ve yürüyüş grubu ile 300’e yakın dağcı, tarihi Zengibar Yolu'nda 4 gün süren unutulmaz bir yolculuğa çıktı. Bu yolculuk doğa ve tarih tutkunlarının bölgenin zengin doğası ve tarihi mirasıyla buluşmasını sağladı.” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin keşif, rota kaydı, yön levhaları ve düzenleme çalışmalarını tamamlamasının ardından yolun 13 kilometrelik bölümünde geçen aralık ayında ilk etap yürüyüşü yapılmıştı. Bu kez de 1-4 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'nin dört bir yanından 23 kulüp ve yürüyüş grubu ile 300’e yakın dağcı, yürüyüş rotasının kalan bölümünü keşfetmek için bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi daha pek çok yürüyüş rotası bulunan tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu'nda gelecek günlerde de Zengibar Yolu'nun ilave parkurlarıyla ve yeni rotaları doğaseverlerle buluşturacak. Ayrıca, butik yürüyüşler için hazırlanan Zengibar Yolu'nun Bal Rotası da yakında tanıtılacak.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html