https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Zorlu: Sığınmacı nüfusu ve dağılımı her geçen gün yeni bir tartışmanın zemini olmaktadır

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verdi.

GÜNCEL - 07-05-2024 15:49

İYİ Parti Ankara Milletvekili Zorlu, Türkiye’deki sığınmacı nüfusun ve dağılımın her geçen gün yeni bir tartışmanın zemini olduğunu söyledi.

Son günlerde ilköğretim ve ortaöğretimdeki yabancı uyruklu öğrenci sayısının ülkedeki sığınmacı sorununa ilişkin kaygıları bir kez daha gün yüzüne çıkardığını belirten Zorlu, bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) şu soruları yöneltti:

"İlköğretim ve ortaöğretim sürecinde bulunan toplam öğrenci sayısı kaçtır?, İlköğretim ve ortaöğretimde yabancı uyruklu öğrenci sayısı kaçtır?, Son üç yıl içerisindeki yabancı uyruklu öğrenci sayısında nasıl bir değişim yaşanmıştır?, Bu öğrencilerin geldikleri ülkelere göre dağımı nedir?, Geçici koruma kapsamında ülkemizde bulunan Suriyeli öğrencilerin ilköğretim ve ortaöğretime göre dağılımı nedir?, Okul çağında olup da okula gitmeyen geçici koruma kapsamındaki Suriyeli sayısı nedir?"

Hibya Haber Ajansı

Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html