https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

DEVA Partili Ekmen’den Bakan Tekin’e çağrı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, açıklanan öğretmen atama sayılarının ihtiyaç olduğu kadarıyla revize edilmesi, ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmesi ve mülakatın kaldırılması için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e çağrı yaptı.

GÜNCEL - 08-05-2024 15:42

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı.

En son 8 Mayıs 2023'te yani bir yıl önce 45 bin öğretmen ataması gerçekleştiğini söyleyen Ekmen, bu yüzden kamuoyunda 100 bin civarında öğretmen ataması yapılacağına dair bir beklenti ve talep oluştuğuna dikkat çekti.

Ekim 2023’te Bakan Tekin’in “68 bin civarında öğretmen ihtiyacımız var” açıklamasına istinaden “Öğretmen adayları ve aileleri en azında 50 bin öğretmen atanır diye bekliyordu” diyen Ekmen, “Bugün açıklanan 20 binlik rakamı, Sayın Erdoğan açıklamaktan kaçınmış ve bence Sayın Tekin de mahcup bir şekilde ilan etmiştir” diye konuştu.

Ekmen, Bakan Tekin’e çağrıda bulunarak, “Lütfen sınava girecek her bir öğrenciyi kendi evladı gibi kabul edin ve sadece komisyonlar arasındaki yaklaşım farkının dahi 20 bin kişi arasında yaratacağı eşitsizliği göz önünde bulundurun ve bu yaklaşımdan vazgeçin. Hem bu yaklaşımdan vazgeçmekle Sayın Cumhurbaşkanı'nı da sözünü tutmayan ve seçim öncesi vermiş olduğu sözü seçimden sonra rafa kaldıran bir siyasetçi durumuna düşmekten de kurtarırsınız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html