https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Eski Eskişehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in büstü açıldı

Anemon Otelleri Kurucusu ve Yönetim Kurulu Onursal Başkanı İsmail Akçura’nın, eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Yılmaz Büyükerşen’e duyduğu minnet duygusunu ifade etmek için otel önüne yaptırdığı Büyükerşen büstü bir törenle açıldı.

GÜNCEL - 09-05-2024 12:40

Eskişehir’in ilk 5 yıldızlı oteli olan Anemon Otel’in kurucusu İsmail Akçura,Yılmaz Büyükerşen’e vefa örneği sergiledi.

Anemon Oteli kurarken Yılmaz Büyükerşen’in kendilerine manevi anlamda çok büyük destek sağladığını ifade eden İsmail Akçura, “Böyle bir otelin o zamanlar Eskişehir’de çok iyi çalışmayacağı endişesini taşıyorduk. Sayın başkan bize moral vermeseydi bu oteli yapamazdık. Eskişehir Belediye Başkanlığını bıraktığında çok üzüldük. Kendisine minnet ve şükranlarımı ifade etmek için otelin önüne kendisinin bir büstünü koymak istediğimi ve bunun için bana izin vermesini istedim, sağ olsun beni kırmadı.” ifadelerini kullandı.

İsmail Akçura’nın gösterdiği vefadan dolayı minnet duyduğunu ileten Yılmaz Büyükerşen, “İnsanlar bir şeyler yaparlarsa kendilerinden evvelkileri düşünürlerse, onu da düşünenler çıkıyor. Buda bizim toplumumuza bir örnek teşkil etmeli diyorum.” dedi.

Anemon Otel’inin Eskişehir’de birçok kişinin, sivil toplum kuruluşlarının buluşma olduğunu söyleyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Anemon Otel Eskişehir’in simgelerinden biri oldu. Birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Eskişehirlilerin yaşadığı pek çok güzel günü bu otelde taçlandırdık.” dedi.

Düzenlenen törende kesilen kurdelenin ardından büstün açılışı gerçekleşti. Açılış sonrası Belgesel Yapımcısı ve Yönetmen Nebil Özgentürk’ün Yılmaz Büyükerşen’in hayatını konu aldığı belgeselin gösterimi yapıldı.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html