https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

ABD donanması izinsiz Çin karasularına girdi, Çin ordusu alarma geçti

Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Güney Harekât Alanı Komutanlığı Sözcüsü Tian Junli, ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait USS Halsey DDG-97 isimli güdümlü füze destroyerinin, bugün Çin hükümetinden izin almadan Xisha adaları açıklarına giriş yapmasına tepki gösterdi.

DÜNYA - 10-05-2024 13:06

Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Güney Harekat Alanı Komutanlığı Sözcüsü Tian Junli, ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait USS Halsey DDG-97 isimli güdümlü füze destroyerinin, bugün Çin hükümetinden izin almadan Xisha adaları açıklarına giriş yapmasına tepki gösterdi.

Tian bugün yaptığı açıklamada, Güney Harekat Alanı Komutanlığı’na bağlı birliklerin yasalara uygun olarak USS Halsey DDG-97 isimli güdümlü füze destroyerini izlediklerini ve geminin karasularından çıkarılması için uyarı yaptıklarını bildirdi. Çin ordusunun her zamanki gibi yüksek alarm durumunda olduğunu belirten Tian, ulusal egemenlik haklarını ve Güney Çin Denizi’nde barış ve istikrarı kararlılıkla koruyacağını belirtti.

Öte yandan Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü, ABD’de onaylanan askeri yardımlara ilişkin bir dizi yasanın Çin’in meşru çıkarlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Sözcü bugün Beijing’de yaptığı açıklamada ABD’nin, piyasa ekonomisinin kuralları ve adil rekabet ilkesine aykırı olan söz konusu yasalarla sözde ulusal güvenliğini koruma bahanesiyle diğer ülkelerin şirketlerine zorbalık uyguladığını ifade etti. Sözcü, kendi meşru çıkarlarını korumak için ABD’nin girişimlerine karşılık vereceklerini dile getirdi. 

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html