https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Chery, 5 yılda teknoloji inovasyonuna 14 milyar dolar yatırım yapacak

Çin’in üst üste 21 yıldır binek otomobil ihracatının lider markası olan Chery, sektörde yeni nesil için yaptığı hazırlığı ve ekolojiye verdiği önemi dünya çapında bir organizasyonla duyurdu.

GÜNCEL - 10-05-2024 17:27

Çin’in üst üste 21 yıldır binek otomobil ihracatının lider markası olan Chery, sektörde yeni nesil için yaptığı hazırlığı ve ekolojiye verdiği önemi dünya çapında bir organizasyonla duyurdu. Bu kapsamda Çin’in Wuhu kentinde “Geleceği Şekillendirmek ve Birlikte Hayalleri Gerçekleştirmek” başlığı altında gerçekleştirilen 2024 Chery Uluslararası İş Konferansı, yoğun bir katılıma sahne oldu. Chery, Wuhu Belediye Yönetimi ve Anhui İl Yönetimi yetkilileri, UNICEF Çin temsilcileri, Doğaya Dayalı Çözümler (NbS) Yönetim Merkezi ve 2 binin üzerinde bayi temsilcisinin katıldığı konferansla, etkinliğin otomotiv endüstrisindeki küresel önemine vurgu yaptı.

Chery Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yin Tongyue’nin ev sahipliği yaptığı organizasyonda elektrikliye geçiş, akıllı çözümler, düşük karbon ve küreselleşme konusundaki en güncel geliştirme stratejisini de paylaştı. 2023 yılında Çin'in en büyük otomobil ihracatçısı olarak 940 bin adet araç ihraç eden Chery, böylece küresel otomobil pazarındaki gücünü bir kez daha vurgulamış oldu. Markasını geliştirmeye, çok markalı portföyünü genişletmeye, bilim ve teknoloji inovasyonuna yatırım yapmaya odaklanan Chery; yeni enerji ve akıllı bağlantı konusunda Ar-Ge yapmaya ve uluslararası iş birliğini güçlendirmeye odaklanırken, aynı zamanda sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecek. Bununla birlikte marka, kendisini “dünya standartlarında çevre dostu akıllı ulaşım teknolojisi şirketi” olarak konumlandırmak için çalışmalarına hız veriyor.

Wuhu Belediye Yönetimi ve Anhui Eyalet Yönetimi yetkilileri, Chery’nin son 27 yıldaki olağanüstü başarılarını takdir ederken markanın sürdürülebilir kalkınma ve kamu refahına olan bağlılığının da altını çizdiler. Ayrıca Çin hükümetinden yetkililer de, kaliteli bir iş ekosistemini teşvik etme ve markanın küresel bayi ağının genişlemesi için kapsamlı destek sağlama konusundaki taahhütlerinin altını çizdi.

Chery, 2024 yılında UNICEF ve IUCN ile iş birliğini derinleştirmeye devam edecek. Bu kapsamda Chery; Meksika, Güney Afrika, Türkiye ve Çin de dahil olmak üzere UNICEF'in dünya genelindeki Küresel Eğitim Tematik Programı’nı destekleyecek ve Güney Afrika'daki yaban hayatını koruma ve İspanya ve diğer yerlerde deniz ekolojisini korumak için çevre koruma programları geliştirecek. Chery, özellikle Avrupa gibi yeni pazarlara girerken ESG uygulamalarını küresel pazar genişleme stratejisine entegre etme vizyonuyla hareket ediyor. Uyum, mükemmellik ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri, entegre bir sürdürülebilir ekosistem inşa etmeyi amacına rehberlik ediyor. Bu ekosistem, uzun vadeli olumlu toplumsal değişimi etkilemeye yönelik eğitim, çevre koruma ve teknolojik yenilikleri kapsıyor. 2023 yılında UNICEF ve IUCN ile ortaklık kuran Chery, yaklaşık bir yıllık çabayla küresel eğitim, çevre koruma ve diğer kamu refahı girişimlerinde ilerlemeler kaydetti. Konferansta Skytower Investments Başkanı Neil Bush, UNICEF Çin Temsilci Yardımcısı Amanda Bissex ve NbS Yönetim Merkezi Başkanı Charles Karangwa, Chery ile iş birlikleri hakkında konuştu. Ayrıca Chery, küresel çevre girişimlerinde önemli bir adım olan Su Kaynaklarını ve Denizleri Koruma-Doğaya Değer Verme lansmanını resmi olarak açıkladı.

Chery ayrıca konferansta, ESG uygulamaları sunumu dışında, gelecekteki yeni enerji stratejileri ve teknoloji yatırımlarını da açıkladı. Chery Automobile Co. LTD Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gao Xinhua, Chery'nin yeni enerji stratejisi, akıllı sürüş ve Ar-Ge yatırımlarına yönelik teknik bir rapor paylaştı. Chery'nin, her bölgesel pazarın yerel ihtiyaçlarını doğru bir şekilde karşılayan 8 Ar-Ge merkezine sahip olduğunu aktardı. Şirket, önümüzdeki beş yılda uluslararası yelpazesini genişletmek, laboratuvarların Ar-Ge gücünü güçlendirmek ve Chery'i küresel otomotiv endüstrisinde lider olarak konumlandırmak üzere 500'ün üzerinde temel teknoloji geliştirme hedefiyle Ar-Ge'ye 100 milyar Yuan (yaklaşık 13,8 milyar dolar) yatırım yapmayı planlıyor.

Chery, önümüzdeki 5 yıl içinde sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak üzere geleceğe yönelik stratejik planını açıkladı. Ayrıca Chery International Başkanı Zhang Guibing, Yeni Çağı Birlikte Yaratmak konulu bir kapanış konuşması yaptı. Konuşmasında, otomotiv sektörünün gelecekteki iş modelinin “yüzde 70 araç satışı + yüzde 30 otomotiv ekosistem hizmetleri” şeklinde kapsamlı bir modele dönüşeceğini ifade etti. Ayrıca bu, rekabet modelinin geleneksel fiyat, ürün ve marka rekabetinden, ekosistem odaklı yeni bir savaş alanına dönüşümünü gösterdiğini vurguladı.

Konferansta Chery'e ait ilk uçan daire tipi drone, dört ayaklı eğlence robot köpekler ve dünyanın ilk iki ayaklı hizmet robotu da gövde gösterisi yaptı. Bu robotlar halen eğitim aşamasında olup Chery'nin küresel showroom'larında ve 4S mağazalarında tüketicilere hizmet vermeye hazırlanıyor. Gelecekte bu hizmetler süpermarketlere ve hatta kullanıcıların evlerine kadar ulaşarak daha geniş bir kitlenin hayatını kolaylaştıracak.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html