https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

"Şanlıurfa Harran İlçesinde Su Krizi

"Şanlıurfa Harran İlçesinde Su Krizi: Doğu Konacık ve Çevresi 10 Gündür Susuz!"

YEREL - 10-05-2024 21:11

Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı Doğu Konacık ve çevresinde yaşanan su krizi, vatandaşları çaresiz bir durumda bırakıyor. Yaklaşık 10 gündür su sıkıntısıyla mücadele eden bölge halkı, temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, ŞUSKİ yetkililerinin söz verdikleri tanker desteğini henüz yerine getirmediği belirtiliyor.

Harran ilçesine bağlı Doğu Konacık ve çevresindeki 4 köyde yaşayan vatandaşlar, suyun kesilmesiyle başlayan sıkıntılarını dile getiriyorlar. Çeşmelerden su akmaması nedeniyle günlük yaşamda büyük zorluklarla karşılaşan bölge halkı, çocuklarını yıkayamamanın, temiz içme suyu bulamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Durumu değerlendiren vatandaşlar, ŞUSKİ genel müdürlüğüne ulaştıklarında tanker göndereceklerine dair sözler alsa da henüz herhangi bir müdahale yapılmadığını belirtiyorlar. "Suyumuz yok, 10 gündür çeşmelerden su akmıyor. ŞUSKİ genel müdürüne defalarca ulaştık, tanker göndereceklerini söylüyorlar ama hiçbiri gelip de bize bakmadı" diyen vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için yetkililerin acil bir şekilde harekete geçmesini talep ediyorlar.

ŞUSKİ ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken, bölgedeki su krizinin çözümü için acil önlemlerin alınması bekleniyor.

haber:Habermerkezi 

Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html