https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

İzmir'de gençlere “Afetlerde İlk Yardım Eğitimi” verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’yle gençlere “Afetlerde İlk Yardım Eğitimi” verdi.

GÜNCEL - 11-05-2024 20:27

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Trafik ve İlk Yardım Haftası kapsamında ilk yardım eğitimi alan gençleri İlk Yardım Uygulama Turnuvası’nda buluşturdu.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Toplum Sağlığı ve Eğitim Şube Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin bursiyer öğrencisi 81 genç ve 15 danışmana “Afetlerde İlk Yardım Eğitimi” verildi. 

Gençlerin teorik bilgilerini uygulama fırsatı buldukları etkinlik kapsamında Kültürpark’ın açık alanında bir trafik kazası senaryosu hazırlandı. Gençler, danışmanların talimatıyla bir anda kendilerini kaza senaryosunun içinde bularak en doğru ve hızlı müdahaleyi yapabilmek için birbiriyle yarıştı. 

Her istasyonda öğrencilerin yaptığı çalışmayı inceleyen eğitmenler ise yapılan işlemlere puan verdi. Doğru hamle ve hızlı müdahalenin değerlendirildiği yarışmada Rabia Çiftçi, Halime Savran, Narin Yıldız, Cansu Türkmen ve Ceylan Özdinç’in yer aldığı birinci grup madalyayı aldı. 

Uygulama hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi ve Sağlık İşleri Dairesi Başkan Vekili Op. Dr. Yavuz Uçar, “Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığımızın Toplum Sağlığı ve Eğitim Şube Müdürlüğüne ait bir İlk Yardım Merkezimiz var. Bu merkezimiz tüm çalışanlarımızın haricinde talep halinde diğer sivil toplum kuruluşlarına bu eğitimleri vermekte. Biz bu turnuvayla diğer gençlerimizi de heveslendirmek, bilinçlendirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html