https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

″Yabancı uyruklu hastaların giderleri Sağlık Bakanlığı’nca ödenecek″ iddiası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan "Yabancı uyruklu ayakta tedavi olan hastaların sağlık hizmeti, ilaç, tıbbi cihaz, ortez-protez ve diğer malzemelerin giderleri Sağlık Bakanlığı’nca ödenecek." iddiasının doğru olmadığını bidlirdi.

GÜNCEL - 11-05-2024 23:30

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Yabancı uyruklu ayakta tedavi olan hastaların sağlık hizmeti, ilaç, tıbbi cihaz, ortez-protez ve diğer malzemelerin giderleri Sağlık Bakanlığı’nca ödenecek." iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Açıklamada iddiaya konu 8438 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının, kamuoyuna yansıtıldığı gibi Türkiye'deki mülteci ya da geçici koruma altındaki kişilerle bir ilgisinin olmadığı belirtilerek "Kararda geçen hasta grubu, insani yardım konusunda Dışişleri Bakanlığımız koordinasyonunda başta Filistin olmak üzere savaş ve afetlerin yaşandığı bölgelerden ülkemize getirilerek tedavileri sağlanan mağdurları kapsamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz." denildi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html